Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Χωρίς παιδικές αναμνήσεις..


Θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια να παίζω με τα παιδιά της γειτονιάς ξένοιαστα στην παιδική χαρά. Πάντα όμως είχαμε ένα παράπονο. Γιατί κάνεις δεν νοιάστηκε να τις φτιάξει; Κατεστραμμένες και σπασμένες χωρίς ίχνος καθαριότητας με τα χορτάρια να μας εμποδίζουν την είσοδο.
Χαρακτηριστικά πατάγαμε πάνω σε αυτά ανοίγοντας έτσι ένα δρομάκι για να μπορούμε να μπούμε μέσα και να παίξουμε με όσες κούνιες είχαν απομείνει. Στο κέντρο της παιδικής χαράς υπήρχε κάτι σαν συντριβάνι παρατημένο που μάζευε το νερό της βροχής και κολυμπούσαν σκουπίδια.

Ύστερα από χρόνια επιστρέφω εκεί και το θέαμα δεν αφήνει τις αναμνήσεις μου να ζωντανέψουν. Ακόμη χειρότερη κατάσταση επικρατεί. Κατεστραμμένα σχεδόν τα πάντα και το μόνο που υπάρχει ένα χαρτί από τον Δήμο Σαλαμίνας. "ΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ". Μετά από τόσο χρόνια τώρα θεώρησαν σωστό να το αναφέρουν αυτό; Γιατί δεν κάνουν κάτι ώστε να φτιαχτεί σωστά ο χώρος και το μόνο που ανακοινώνουν είναι ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ;

Μετά από τόσο καιρό τώρα γίνεται ενημέρωση πως η παιδική χαρά δεν έχει πιστοποίηση λειτουργίας από τους αρμόδιους φορείς!

Για ακόμα μια φορά, ως μόνιμος κάτοικος των Εργατικών Κατοικιών λυπάμαι που ποτέ δεν είχαμε την προσοχή του Δήμου.

Νατάσσα Βουδούρη